Inskolning

Inskolning

Vad innebär inskolning?

För att vara säker på att hunden passar in i flocken samt att den mår bra på dagis så ska alla hundar skolas in. 


Hos oss har vi alltid en provvecka innan vi skriver ett avtal för att säkerhetsställa att allt går bra. Vi vill alltid träffa både hund och ägare med ett bokat kundbesök innan bokad provvecka så vi alla ska få känna att allt känns rätt och tryggt. Vi vill att allt ska kännas bra och att ni ska känna er trygga med att lämna eran hund hos oss. 


Hur ser en provvecka ut?

Första 1-2 dagarna kommer hunden att få lära känna personalen. Därefter får hunden lära känna 1 hund i taget från flocken den ska vara med. Sen utökar vi med 1-2 hundar per dag beroende på hur dagarna går. 

Ni ska vara medvetna att inskolningarna kan ta olika tid, då hundarna har olika personligheter och fungerar på olika sätt. 


Dag 1:

Du lämnar din hund antingen på förmiddagen mellan 9-13 eller på eftermiddagen 12-16. Hunden kommer att få ett eget utrymme för att i lugn och ro kunna inspektera omgivningen utan att en massa hundar är på den. Hunden kommer under dagen att få chans att knyta an till personalen samt få en enskild promenad. Går allt bra kommer han/hon att få träffa 1 hund som den kommer att gå i samma flock med. Vi börjar alltid med halvdagar så hunden hinner landa hos oss i lugn och ro. 


Dag 2 och 3:

Du lämnar din hund på morgonen kl 9:00 och beroenden på hur dag 1 har gått kommer vi att komma överens om antal timmar den kommer att vara på dagiset.

Under dagarna kommer hunden att få träffa 1-2 hundar i taget från den flock den kommer att gå med, beroende på hur hunden mår och beter sig. 


Dag 4 och 5:

Fr.o.m nu kommer hunden att få vara heldag på dagiset. Du lämnar den kl 9:00 och hämtar den mellan 15:00-16:00.

Hunden kommer nu att få lära känna alla hundarna med 1 hund åt gången för att där allt eftersom få anpassa sig i lugn och ro i hela flocken. Vi stressar inte in den med alla hundarna på en gång utan vi ser allt efter som hur den mår. 

När du sen kommer och hämtar din hund sista dagen kommer vi att prata om hur veckan har gått och om din hund kommer att få en dagisplats hos oss eller inte.


Tyvärr kommer vi att tacka nej till vissa hundar då de inte passar in i våran hundflock om de t.ex har visat aggresivitet eller är för stressade. Hos oss ska alla hundarna må bra. 


Efter provveckan och om din hund får lov att börja hos oss efter denna, så kommer vi ha ytterliggare en provtid på 3-4 månader med din hund för att säkerställa att den verkligen trivs hos oss samt att den kommer att komma överens med alla hundar på dagiset. 

Även om första veckan har gått bra, kan det ta 3-4 månader innan en hund har anpassat sig riktigt och kan känna sig helt trygg- Tyvärr är det vissa hundar som inte anpassar sig tillräckligt, vilket är viktigt för oss att dom gör, då vi vill att alla ska må så bra som möjligt som är här.

Var beredd på att det kan komma att ta längre tid för hunden att anpassa sig och komma till ro. 


Att tänka på innan inskolning:

  • Lär din hund passivitet, det är alltid bra att en hund innan den börjar på dagis har lärt sig hur man slappnar av.
  • Om du har en valp, låt den få träffa människor och hundar. Det är viktigt för att hunden ska känna sig bekväm på dagis med både personal och hundar.


Om du har en valp:

Vi tar emot valpar fr.om när dom är 4 månader. Med en valp kommer inskolningen ta längre tid med fler korta dagar, detta för att valpen ska få en sådan possitiv upplevelse som möjligt. Vi vill att valpen ska känna sig trygg och tycka det är kul att komma till dagis. Tänk på att ha ensam tränat valpen korta stunder innan den börjar så den är van vid detta från första stund. Valpen kommer aldrig vara helt själv, antingen är den alltid med en annan hund eller med personalen. Det är då viktigt att den känner sig säker ovh trygg.


Pris för provveckan veckan är 800 kr.


Först betalas en bokningsavgift in på vårt konto på 400 kr, du får en faktura på mail i samband när inskolning bokas. Bokningsavgiften återbetals ej vid sen avbokning.

Avbokning av inskolning måste ske senast 5 dagar innan.

Resterande belopp (400 kr) betalas vid hämtning första dagen av inskolningen, Vi tar swish.