Inskolning

Inskolning

Vad innebär inskolning?

För att vara säker på att hunden passar in i flocken samt att den mår bra på dagis så ska alla hundar skolas in. 


Hos oss har vi alltid en inskolnings vecka innan vi skriver ett avtal för att säkerhetsställa att allt går bra. Vi vill alltid träffa både hund och ägare med ett bokat kundbesök innan bokad inskolnings vecka så vi alla ska få känna att allt känns rätt och tryggt. Vi vill att allt ska kännas bra och att ni ska känna er trygga med att lämna eran hund hos oss. 


Hur ser en inskolnings vecka ut?

Första 1-2 dagarna kommer hunden att få lära känna personalen. Därefter får hunden lära känna 1 hund i taget från flocken den ska vara med. Sen utökar vi med 1-2 hundar per dag beroende på hur dagarna går. 

Ni ska vara medvetna att inskolningarna kan ta olika tid, då hundarna har olika personligheter och fungerar på olika sätt. 


Dag 1:

Du lämnar din hund på morgonen mellan 8:00-9:00, där han/hon kommer att stanna fram till lunch ca 12:00. Hunden kommer få ett eget utrymme för att i lugn och ro kunna inspektera omgivningen utan att en massa hundar är på den. Hunden kommer under dagen att få chans att knyta an till personalen samt få en enskild promenad. Går allt bra kommer han/hon att få träffa 1 hund som den kommer att gå i samma flock med. Vi börjar alltid med halvdagar så hunden hinner landa hos oss i lugn och ro. 


Dag 2 och 3:

Du lämnar din hund på morgonen mellan 7:00-9:00 och beroenden på hur dag 1 har gått kommer vi att komma överens om antal timmar den kommer att vara på dagiset.

Under dagarna kommer hunden att få träffa 1-2 hundar i taget från den flock den kommer att gå med, beroende på hur hunden mår och beter sig. 


Dag 4 och 5:

Fr.o.m nu kommer hunden att få vara heldag på dagiset. Du lämnar den mellan 6:00-9:00 och hämtar den mellan 15:00-17:00.

Hunden kommer nu att få lära känna alla hundarna med 1 hund åt gången för att se hur den anpassar i lugn och ro med resten av flocken. Vi stressar inte in den med alla hundarna på en gång utan vi ser allt efter som hur den mår och anpassar sig. 

Var beredd på att det kan komma att ta längre tid för hunden att anpassa sig och komma till ro. 

När du sen kommer och hämtar din hund sista dagen kommer vi att prata om hur veckan har gått och om din hund kommer att få en dagisplats hos oss eller inte. Tyvärr kommer vi att tacka nej till vissa hundar då de inte passar in i våran hundflock om de t.ex har visat aggresivitet eller är för stressade. Hos oss ska alla hundarna må bra. 


Att tänka på innan inskolning:

  • Lär din hund passivitet, det är alltid bra att en hund innan den börjar på dagis har lärt sig hur man slappnar av.
  • Om du har en valp, låt den få träffa människor och hundar. Det är viktigt för att hunden ska känna sig bekväm på dagis med både personal och hundar.


Om du har en valp:

Vi tar emot valpar fr.om när dom är 5 månader. Med en valp kommer inskolningen ta längre tid med fler korta dagar, detta för att valpen ska få en sådan possitiv upplevelse som möjligt. Vi vill att valpen ska känna sig trygg och tycka det är kul att komma till dagis. Tänk på att ha ensam tränat valpen korta stunder innan den börjar så den är van vid detta från första stund. Den kommer aldrig att vara helt sjäv på dagis utan den har alltid ha en hund med sig men med flera hundar som ska rastas kommer det inte alltid att vara personal på plats. Det är då viktigt att den känner sig säker ovh trygg.


Pris för inskolnings veckan är 800 kr.


Först betalas en bokningsavgift in på vårt konto på 400 kr, du får en faktura på mail i samband när inskolning bokas. Bokningsavgiften återbetals ej vid sen avbokning.

Avbokning av inskolning måste ske senast 5 dagar innan.

Resterande belopp (400 kr) betalas vid hämtning första dagen av inskolningen, Vi tar swish.